Vogeltaart en gebak sinds 2014

Hallo, ik ben Yvette. Al jaren maak ik vogeltaarten en vogelgebak om allerlei tuinvogels voedzaam door het najaar, winter en vroege voorjaar te helpen. In mijn zelfgemaakte recepten gebruik ik meer dan vijftien soorten zaden, granen en pitten in een basis van 100% plantaardig vet. Om iedereen de gelegenheid te bieden een vogeltaart in de tuin te zetten, ben ik in 2014 gestart met 'Vogeltjestaart', mijn eigen vogeltaartenbakkerij en verkoop ze in mijn winkeltje 'Kadookes'. Ik hoop dat iedereen veel plezier beleeft aan de vogeltaarten en gebak, die ik met veel liefde en plezier maak. En geniet van de vogels in je tuin of op je balkon!

100% Handgemaakt

Iedere vogeltaart en elk gebakje is helemaal handwerk. Om de taarten een realistisch uiterlijk te geven, zijn ze allemaal geïnspireerd op wat de bakker ook echt bakt. Ze zien er dus stuk voor stuk uit om op te eten. Met zorg gemaakt in herkenbare bakvormen en voorzien romige toefjes 'slagroom'.

Koel en droog bewaren

Voor vogeltaarten en gebak is het in het vroege najaar soms nog net iets te warm. De handgemaakte lekkernijen bestaan uit 100% plantaardig vet, zaden, granen en pitten die reageren op de afwisseling van een warm zonnetje, regen en koudere nachten. Laat bij te hoge temperatuur de taart eerst nog even op een koelere plek staan – liefst ingepakt in de folie – en zet de traktatie pas buiten in de tuin als het overdag kouder dan 10°C is.